ZZ Leiden trekt Rolf Franke aan als coach

Na twee Belgische coaches (Casteels en Vervaeck) keert Zorg en Zekerheid Leiden eindelijk en verstandigerwijs terug bij een Nederlandse coach. De keuze is verrassend gevallen op oud-international Rolf Franke, vader van international Yannick Franke en zoon van oud-Leiden-speler en oud-international wijlen Wim Franke.

Rolf Franke blijft deel uitmaken van het bestuur van het NMT, dat het management voert over de Orange Lions. In een reactie zegt het NMT: “Dat blijft hij in ieder geval deze zomer ook doen, naast de voorbereidingen met Leiden op het nieuwe seizoen.”

Rolf Franke is een zeer ervaren bestuurder en een speler met een ongekende schat aan ervaring, opgedaan in 14 seizoenen eredivisie. Hij werd groot onder de vleugels van Ton Boot. Over en weer is het respect tussen Boot en Franke erg groot. Naast 60 interlands kan Franke terugkijken op acht landskampioenschappen, drie NBB Bekers en één eindzege in de Final Four, wat in de jaren negentig een vernieuwde opzet voor een soort van bekercompetitie was.

Franke beschikt nog niet over de vereiste licentie. ZZ Leiden heeft een versneld traject aangevraagd bij de NBB. Voor oud-spelers met de ervaring die Rolf Franke meebrengt, zou minimaal een dispensatieregeling moeten gelden.

Deel!