ZZ Leiden strikt Worthy de Jong

Worthy de Jong heeft een éénjarig contract ondertekend bij Zorg en Zekerheid Leiden. Daarmee keert de international terug in de Vijf Meihal, waar hij tussen 2010 en 2016 zijn successen vierde, zowel met ZZ als met de Orange Lions.

Afgelopen seizoen kwam De Jong uit voor Stade Olympique Maritime Boulonnais in de Franse Pro-B. De ploeg uit Boulogne-sur-Mer slaagde er niet in zich op het tweede Franse niveau te handhaven. De Jong kwam er doorgaans als zesde man van de bank.

Het seizoen 2016-2017 kenmerkte zich voor Worthy de Jong door een grote verandering in zijn leven: hij werd vader, van Maze. Na het verbreken van de verbintenis in Frankrijk werd daarom al gezinspeeld op een terugkeer van Worthy de Jong in de Dutch Basketball League.

In het seizoen 2015-2016 werd Worthy de Jong geëerd met de MVP-titel van de Dutch Basketball League. In dat seizoen, maar ook in 2015 en 2013 maakte hij deel uit van het All Star Team. Bovendien was er in 2015 en 2016 een plek voor het weggelegd in het All Defense Team.

 

Met de terugkeer van Worthy de Jong zorgt Zorg en Zekerheid Leiden ervoor dat de Dutch Basketball League komend seizoen weer een echte smaakmaker in huis heeft!

Deel!