Zoon Rik Smits in selectie Orange Lions

Derrik Smits is de meest opvallende nieuwe naam in de selectie van de Orange Lions voor de pre-Wk-kwalificatiewedstrijden die het Nederlands team in augustus tegen Oostenrijk en Albanië speelt. De zoon van ex-NBA-speler Rik Smits is één van de 24 namen. Smits speelt in Amerika voor Valparaiso, dat nog een international levert: Shane Hammink, de zoon van ook ex-NBA-speler Geert Hammink.

Derrik Smits is één van de vier spelers die nog geen officiële interland voor Nederland achter hun naam hebben staan. De andere drie zijn: Willem Brandwijk, Jito Kok en Olaf Schaftenaar.

Henk Norel is terug in de selectie van hoofdcoach Toon van Helfteren. Norel stelde zich vorig jaar niet beschikbaar voor de Orange Lions.

De complete lijst van 24 namen ziet er als volgt uit: Bryan Alberts, Kevin Bleeker, Maarten Bouwknecht, Willem Brandwijk, Sean Cunningham, Yannick Franke, Shane Hammink, Dimeo van der Horst, Nicolas de Jong, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Charlon Kloof, Thomas Koenis, Jito Kok, Thomas van der Mars, Henk Norel, Nick Oudendag, Julius van Sauers, Olaf Schaftenaar, Roeland Schaftenaar, Arvin Slagter, Derrik Smits, Jessey Voorn, Leon Williams

Deel!