Zon moet in 2017 weer gaan schijnen in Den Helder

Als het aan Jan Lugtenburg, Maarten Tromp, James Meijer en Louis van der Gragt ligt, keert Den Helder in 2017 terug met een mannen eredivisieteam in de Dutch Basketball League. De nieuwste plannen om Den Helder op het hoogste niveau terug te laten keren, worden gedekt door de naam Den Helder Suns. Ook Fred van Eck doet weer mee. Er is al een website (www.denheldersuns.nl), een fraai en fris logo en een crowd funding actie via YouTube.

Het Noordhollands Dagblad meldde op de website enigszins cynisch over de plannen: ‘Vrijdagavond was de eerste 190 euro al binnen.’

Toch verdient het nieuwe Helderse initiatief geen cynisme. Spelersmakelaar Jan Lugtenburg kent de basketballwereld als weinig anderen, Maarten Tromp was in het verleden al eens hoofdcoach van de Helderse hoofdmacht en James Meijer (bestuurlijk) en Fred van Eck (in de communicatie) hebben achter de schermen van het Helderse basketball hun sporen ook al verdiend. Het idee is in ieder geval uit betrokkenheid met de Helderse basketballhistorie geboren.

Den Helder wil in het seizoen 2017-2018 weer aanhaken bij de DBL.

 

Deel!