Vermoedelijk ‘loze’ zege voor Orange Lions

Het Nederlands team rekent in Horsens ongenadig af met Denemarken. De Orange Lions winnen met 90-72, maar de zege zal vermoedelijk van weinig waarde blijken te zijn. In de vorm die de Denen etaleren, eindigen de Scandinaviërs stijf als laatste in de poule en worden de resultaten tegen Denemarken bij de andere landen geschrapt wanneer de beste nummers twee in de diverse poules moeten worden berekend.

Oranje start in Horsens met een reeks spatzuivere driepunters en staat al na een paar minuten op 16-2. Die mokerslag komen de Denen nooit meer te boven, al klampen ze bij 32-24 nog een beetje aan. In het vierde kwart laat Toon van Helfteren de bank leegstromen, op Stefan Mladenovic na. Oranje krijgt in het laatste bedrijf 28 punten om de oren – niet des Van Helfterens. Maar die geeft zijn starters liever rust, dan de Denen nog verder in de put te spelen.

In Schwechat winnen de Duitsers in de slotseconden van Oostenrijk met 61-59. Een laatste driepunter van Maresch mist doel, nadat Oostenrijk vrijwel de volledige wedstrijd de leiding in handen heeft gehad…

Scores Nederland: Worthy de Jong 15, Charlon Kloof 13, Jessey Voorn 13, Roeland Schaftenaar 11, Thomas van der Mars 8, Yannick Franke 8, Nicolas de Jong 7, Arvin Slagter 7, Dimeo van der Horst 6, Thomas Koenis 2, Mohamed Kherrazi 0; Stefan Mladenovic d.n.p.

 

1000 (5)

Deel!