Veerkracht Donar indrukwekkend, wisselvalligheid zorgwekkend

De basketballers van Donar hebben bijtijds de geest gekregen om uitzicht te houden op deelname aan de Basketball Champions League. In de tweede kwalificatieronde, thuis tegen het Deense Bakken Bears, gingen de Groningers nipt kopje onder: 78-80. In de vorige ronde tegen BC Vytautas speelde zich in Martiniplaza een identiek scenario af. Ook toen verloor Donar thuis met twee punten, om vervolgens in de uitwedstrijd verpletterend uit te halen.

Dit keer hadden de Denen diep in het tweede kwart een voorsprong die het ergste deed vermoeden: 25-45. Bij de rust was de pijn iets draaglijker: 35-51. Maar het duurde tot de laatste seconden van de wedstrijd voordat de druk van de heksenketel ging. Noch bij 67-69, noch bij 73-75 echter slaagde Donar erin de wedstrijd definitief te laten kantelen.

Met twee punten achterstand begint de tweekamp in Risskov straks feitelijk weer bij nul. Met dit verschil dat Donar opnieuw op vijandig terrein zijn kansen levend moet houden.

Brandyn Curry was opnieuw de Groningse topscorer met 15 punten. Achter hem zaten vier spelers met 10 (Cunningham, Dourisseau, Bruinsma en Domingo) en twee spelers met 9 punten (Pasalic en Slagter).

Deel!