Tweede SuperCup voor Donar

Voor de tweede keer in de clubhistorie heeft Donar de SuperCup gewonnen. Het was de zesde keer dat de landskampioen voor de aanvang van de reguliere competitie aantrad tegen de winnaar van de NBB Beker. Van een wedstrijd was – zeker in de tweede helft – nauwelijks sprake. Shooters Den Bosch ging gewillig met 88-51 naar de slachtbank. De wedstrijd werd gespeeld in kleinere hal, omdat de eigenlijke thuishal van Donar niet beschikbaar was.

Het is te hopen dat Triple Double en Jos Frederiks Den Bosch snel van de nodige impulsen voorzien. De bekerkampioen acteerde ondermaats, al mocht de ploeg van debuterend hoofdcoach Sander van der Holst zich beroepen op het ontbreken van Kees Akerboom.

Het was Donar het in het tweede kwart een beetje liet lopen, waardoor het verschil bij rust slechts tien punten was (41-31), anders was de valse start van het seizoen in nog desastreuzer cijfers uitgedrukt.

Scores Donar Groningen: Drago Pasalic 20, Jason Dourisseau 19, Andrew Smith 12, Chase Fieler 12, Lance Jeter 8, Sean Cunningham 6, Tjoe de Paula 4, Tim Hoeve 3, Stefan Mladenovic 2, Bas Veenstra 2, Sjoerd Koopmans 0, Daan Maring 0

Scores Shooters Den Bosch: Valentijn Lietmeijer 18, Maarten Bouwknecht 9, Stefan Wessels 9, Ralf de Pagter 8, Frerik Adriaans 5, Pim de V ries 2, Vincent Nguyen 0, Yarick Brussen 0, Stan van den Elzen 0, Irfan Ramovic 0

cttb25kweaavfpj

Deel!