Toekomst Den Bosch als topclub onzeker

Het Brabantse Dagblad meldt dat Den Bosch bij 19 schuldeisers, waaronder de Belastingdienst, in het krijt staat. Het missen van de finale van de play-offs wordt als een van de oorzaken voor het gebrek aan liquiditeit genoemd. Vreemd genoeg wordt in het bericht ook het uitblijven van een nieuwe hoofdsponsor aangedragen als reden.

Wanneer beide redenen kloppen, heeft de penningmeester abominabel werk geleverd. Immers: begroten op het halen van de finale van de play-offs was voor Den Bosch – dit seizoen bijna geheel op Nederlandse leest geschoeid – een erg groot risico. Tevens zou een nieuwe hoofdsponsor dan kennelijk al zijn ingecalculeerd om het tekort over het voorbije seizoen aan te zuiveren.

Volgens Jan-Willem Scheffers is met 95 procent van de schuldeisers een regeling getroffen. Ook met de gemeente en de Belastingdienst. Het op te grote voet leven van SPM Shoeters wordt dus gedeeltelijk vereffend over de rug van de belastingbetaler.

Het Brabants Dagblad meldt verder dat komend seizoen alleen van topbasketball in Den Bosch sprake kan zijn, wanneer zich alsnog een nieuwe hoofdsponsor meldt. Anders moeten de Bosschenaren terug naar een ‘beperkt budget’.

 

Foto: Christian Aarts
Foto: Christian Aarts
Deel!