Toekomst BS Weert nog onzeker

Met crowd funding hoopt BS Weert het verblijf in de Dutch Basketball League te kunnen verlengen. De club laat in een persbericht weten zich pas in te zullen schrijven bij de FEB: ‘als 100% van het budget rond is.’ Op dit moment ontbreekt nog tien procent. De resterende procenten zullen door gulle gaven van het Limburgse publiek en anderen in de clubkas moeten stromen.

BS Weert doet een emotioneel beroep op de supporters door te dreigen met het einde van het eredivisie bestaan. Letterlijk valt te lezen in nhet persbericht: ‘… zou het natuurlijk doodzonde zijn als het schip nu strandt en er na 34 jaar geen eredivisie basketbal meer zou zijn in Weert’.

BS Weert heeft naar eigen zeggen negen spelers en een coach ‘in de ijskast’ staan.

De club is er na het faillissement van sponsor Maxxcom niet in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden, maar heeft wel tekorten weg moeten poetsen. Ook wordt in het persbericht gemeld dat er nog steeds gesprekken gaande zijn om een nieuw bestuur te formeren.

Zonder dat met zoveel woorden aan te geven, wordt in het persbericht de deadline van 1 september aangegeven. Is het budget dan niet compleet, dan valt het doek in Weert…

 

Het schaarse publiek in sporthal Boshoven wordt opgeroepen de knip te trekken (Foto: Christian Aarts)
Het schaarse publiek in sporthal Boshoven wordt opgeroepen de knip te trekken (Foto: Christian Aarts)
Deel!