Tanya Bröring op drempel unieke mijlpaal

Ze heeft nog maar zeven punten te gaan en dan bereikt international Tanya Bröring een unieke mijlpaal. Naar verwachting in haar eerstvolgende interland zal Bröring het duizendste punt uit haar interlandcarrière laten aantekenen. Momenteel staat de 136-voudig international op 993 punten; goed voor een gemiddelde van 7,3 punten per duel.

Tanya Bröring debuteerde op 19 mei 2002 in Den Helder bij de Orange Angels, tijdens een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Het Nederlands team onder leiding van bondscoach Meindert van Veen won die ontmoeting destijds met 75-69. Onder Van Veen maakte Bröring ook haar topscore in een officiële interland: in september 2004 kwam ze in Den Helder in een oefenwedstrijd tegen Estland tot 23 punten. Daarmee leverde ze een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijk 101-49 zege.

Tanya Bröring speelde bijna al haar interlands onder Meindert van Veen. Bij haar 136 officiële wedstrijden stond drie keer Erik Braal en acht keer Remy de Wit langs de lijn. Het aantal interlands waarin Bröring met Van Veen samenwerkte, komt daarmee precies uit op 125.

 

Tanya Bröring met Meindert van Veen (Foto: Nederlandse Basketball Bond)
Tanya Bröring met Meindert van Veen (Foto: Nederlandse Basketball Bond)
Deel!