SuperCup voor Den Bosch, Leiden zwaar door het stof

SPM Shoeters Den Bosch heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De derde SuperCup ging naar de Bossche NBB-Bekerwinnaar door landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden met ongebruikelijke cijfers te verslaan: 47-68.

Het was voor het eerst dat aan het eind van de wedstrijd de Leidenaars niet met de Cup Met De Grote Oren in handen stonden. En met recht, want wat de ploeg van Toon van Helfteren het publiek in de Vijf Meihal voorschotelde, was bij tijd en wijle om te janken zo slecht.

Vooral Whit Holcomb-Faye en Jason Conrad vielen bij de Leidse ploeg keihard door de mand. Holcomb-Faye leek er geen trek in te hebben (vooral in niet verdedigen), terwijl Conrad geen flauw benul had waar – zowel offensief als defensief – zijn plaats op het veld is. De Leidse center pakte bij puur toeval twee rebounds; de laatste omdat de bal een meter of tien terug het veld in stuiterde.

Holcomb-Faye presteerde het zelfs om een pass over het bord te smijten!

Waar de Leidse coach Van Helfteren (spelend met een krappe acht-mans-rotatie) op de bank met een cursus Bargoens was begonnen, daar zat Sam Jones evenmin rustig op zijn bureaustoel. De Bosschenaren hadden weliswaar meer lijn en vooral rust in hun aanval en stonden defensief veel sterker op hun benen dan ZZ, maar tot oogstrelend basketball leidde het slechts zelden. Vooral Marcel Aarts speelde bij de Brabanders een uitgesproken ongelukkige wedstrijd.

Snel vergeten, deze derde editie van de SuperCup. Het was het aangluren nauwelijks waard.

Deel!