Stefan Wessels wordt weer Oranje Leeuw

Stefan Wessels is terug in de selectie van de Orange Lions. Hoofdcoach Toon van Helfteren heeft de speler van New Heroes Den Bosch opgenomen in de groep van zestien, die toewerkt naar de ‘Groningse’ interlands tegen Roemenië (cruciaal) en Italië. Ook Maarten Bouwknecht (ploeggenoot van Wessels), Bryan Alberts en Willem Brandwijk mogen hopen op een plek bij de laatste twaalf voor de duels tegen Roemenië en Italië.

Stefan Wessels speelde op 24 augustus 2011 in Tallinn zijn laatste interland tegen Estland. Bouwknecht, Alberts en Brandwijk zaten recent nog bij de selectie. Wessels is een speler die uitstekend bij de spelopvatting van Van Helfteren past. Hij geldt als één van de beste verdedigers in de Dutch Basketball League, een kwaliteit die aan de basis ligt van de manier waarop Van Helfteren wil spelen.

De 16 van Van Helfteren zijn:

Charlon Kloof (40), Leon Williams (65), Maarten Bouwknecht (10), Bryan Alberts (5), Worthy de Jong (87), Jessey Voorn (45), Arvin Slagter (123), Shane Hammink (9), Yannick Franke (43), Willem Brandwijk (1), Stefan Wessels (52), Jito Kok (14), Thomas van der Mars (32), Roeland Schaftenaar (66), Terrence Bieshaar (1) en Nick Oudendag (36).

Deel!