Stals eist baan terug in kort geding

Jan-Wim Stals heeft gisteren voor de rechtbank van Utrecht in kort geding tegen de NBB zijn baan als directeur van de basketballbond opgeëist. De NBB ontsloeg Stals op 29 november 2012 en stelde binnen een week Frank Berteling met volledige bevoegdheden aan als zijn opvolger.

Voor de rechtbank van Utrecht werd duidelijk dat het NBB-bestuur Stals verantwoordelijk houdt voor de 725.000 euro die de NBB in de min is komen te staan. Bovendien werd hem disfunctioneren verweten.

De NBB heeft echter al nul op het rekest gekregen bij het UWV. De commissie die zich daar over ontslagaanvragen buigt heeft unaniem en volledig alle aanklachten tegen Stals van tafel geveegd. Stals beschikt over een omvangrijk dossier waarmee hij juist het disfunctioneren van het zittende bestuur onweerlegbaar kan aantonen.

Stals eiste gisteren in kort geding dan ook dat hij wordt gerehabiliteerd als directeur van de NBB en dat hij met volledige bevoegdheden terug kan keren achter zijn bureau in Nieuwegein. De kortgedingrechter doet over twee weken uitspraak.

Deel!