Silvano Poropat nieuwe hoofdcoach New Heroes Den Bosch

New Heroes Den Bosch krijgt een nieuwe hoofdcoach. De Bossche club heeft de Kroaat Silvano Poropat voor de komende twee seizoenen gecontracteerd. Poropat coachte in de voorbije competitie kortstondig het Duitse Telekom Baskets uit Bonn. In september 2016 moest hij om gezondheidsredenen zijn activiteiten in Bonn staken. Predrag Krunic werd aangesteld als zijn opvolger.

Silvano Poropat werkt al sinds 1999 in Duitsland, aanvankelijk als jeugdcoach bij Ludwigsburg. Op verschillende niveaus in Duitsland werd Poropat gelauwerd als Coach van het jaar, in de seizoen 2006-2007 en 2013-2014 in de BBL. Naast Ludwigsburg werkte hij bij Karlsruhe en Mitteldeutscher BC. In het seizoen 2010-2011 week hij eenmalig uit naar Letland om het roer bij BK Ventspils in handen te nemen.

In een bericht op de website van New Heroes Den Bosch meldt technisch manager Jos Frederiks met Sander van der Holst in gesprek te zijn over een nieuwe rol binnen de New Heroes-organisatie. Van der Holst debuteerde in het seizoen 2016-2017 als hoofdcoach bij Den Bosch.

Deel!