Sergerio Gipson voor twee maanden terug in Nederland

Sergerio ‘Teddy’ Gipson is voor twee maanden terug in Nederland. Hij tekent voor die periode een contract met Donar, dat in de 37-jarige guard een goede tijdelijke vervanger voor de geblesseerde Arvin Slagter ziet. Gipson speelde tussen 2006 en 2009 vijf seizoenen voor Amsterdam. In die vijf seizoenen werd hij drie keer landskampioen en drie keer winnaar van de NBB Beker. Ook was hij winnaar van de Dunk Contest en MVP van de All Star Game.

In juni 2010 sprak het Amerikaanse anti-doping agentschap USADA een straf van zes maanden schorsing tegen hem uit, vanwege bewezen betrokkenheid bij het manipuleren van de anti-dopingcontrole door teamgenoot Orien Greene, ooit speler van de Boston Celtics. Die leverde urine in, die na DNA-testen van Gipson afkomstig bleek te zijn. De Nederlandse anti-dopingautoriteit wees er destijds op dat het aan de NBB was om in het geval van twee betrokkenen bij dopingfraude sancties aan de club op te leggen. Desondanks handhaafde de NBB de landstitel voor Amsterdam.

Gipson speelde na zijn sportief succesvolle Nederlandse jaren vooral in Frankrijk. Afgelopen seizoen kwam in de Franse Pro-B uit voor SOMB.

Deel!