Samme Givens Statistical Player of the Year

Samme Givens van Aris Leeuwarden is de elfde Statistical Player of the Year. Givens eindigt onbedreigd als eerste in het klassement met een eindscore van 21,81. Darryl Webb (Landstede Zwolle) eindigt als tweede, Kenneth van Kempen (Stepco BS Weert) als derde.

Givens gaat in Rotterdam Aris voor in de 75-87 zege op het Rotterdamse College met 27 punten, 15 rebounds, 12 op 17 schotselectie, 3 assists en 3 geblokte schoten.

De prijs voor de Statistical Player of the Year werd voor het eerst aan het eind van het seizoen 2002-2003 uitgereikt. Travis Reed van Den Bosch was de eerste winnaar. Ook vorig jaar ging de prijs naar een speler van EBBC: Tai Wesley.

In totaal hebben vier Bossche spelers de prijs gewonnen. Givens is na Matt Bauscher (2009) de tweede speler van Leeuwarden met de beste statistieken over het hele seizoen.

Opmerkelijk genoeg is alle elf keren de prijs voor de Statistical Player of the Year gewonnen door een speler die in de competitie speelde met een oneven rugnummer…

De ‘Statistical MVP’ wordt berekend aan de hand van de volgende formule:
Score = [(punten+rebounds+steals+assists+geblokte schoten) – (gemiste schoten+gemiste vrije worpen+balverlies)] / aantal wedstrijden

Deel!