Sam & San in Den Bosch

Sander van der Holst is door SPM Shoeters aangesteld als hoofd opleidingen van de club. Naast die functie zal de oud-international Sam Jones gaan assisteren bij het eerste team. Het nieuwe contract van Van der Holst heeft een looptijd van één seizoen.

De afgelopen drie seizoenen was Sander van der Holst verantwoordelijk voor de onder 20-selectie van Den Bosch, waarmee hij twee landstitels in de wacht sleepte. Daarnaast was hij de spreekbuis voor de internationals in crisistijd vanuit zijn rol bij de vakbond NL Sporter. Van der Holst sprong namens de spelers op de barricades, toen het bestuur van de NBB voor twee jaar de programma van de nationale mannenploeg en de onder 20-selectie wilde schrappen.

Met Sander van der Holst krijgt hoofdcoach Sam Jones tien seizoenen eredivisie-ervaring naast zich op de bank. Van der Holst debuteerde in het seizoen 1996-1997 bij Amsterdam. Hij won dat jaar de NBB Beker, doordat tegenstander Groningen de finale niet meer wilde spelen. De Groningers hadden de Amerikanen al naar huis en op vakantie gestuurd…

Na twee seizoenen Zwolle, speelde Van der Holst opnieuw voor Amsterdam. In die periode van vier seizoenen in de hoofdstad won hij drie landstitels, een FEB Cup en de finale van de AHBW.

Met twee seizoenen Nijmegen en een slotseizoen in Den Bosch kwam in 2006 een einde aan zijn eredivisiecarrière. Dat slotakkoord mocht er zijn. Den Bosch pakte met Van der Holst als captain de landstitel.

Deel!