ProBuild Lions Landsmeer raakt hart kwijt

Coach Laki Lakner en de bestuursleden Henk Wals en Vincent Post stoppen na dit seizoen bij ProBuild Lions Landsmeer. Lakner gaat nog wel verder bij de club: als coach van de mannen. De drie denken dat fris bloed het Landsmeerse basketball verder kan brengen, maar geven ook aan teleurgesteld te zijn in het beleid van de NBB.

Op de website van ProBuild Lions zegt Lakner: “Ik heb hier gewoon geen zin meer in. Het is geen toeval dat er nog maar vijf clubs over zijn. Je kunt wachten op de volgende die omvalt, waarna er niets anders opzit dan de promotiedivisie tot eredivisie uit te roepen. En over een paar jaar spelen alle huidige talenten in het buitenland en is er geen Nederlandse club die het nog de moeite waard vindt een jeugdtalent op te leiden. En dan constateren we achteraf met dank aan het NOC-NSF dat wat we nu meemaken eigenlijk allemaal het gevolg van nogal ondoordacht korte-termijnbeleid is geweest.”

Lakner bouwde in zeven seizoenen aan een imposante erelijst met Landsmeer, terwijl met name Henk Wals al veel langer de eigenzinnige diesel op de achtergrond was. Met name het vertrek van Wals zal Landsmeer pijn doen.

Deel!