Pete Miller terug in Groningen

De Amerikaan Pete Miller keert terug in de stad waar hij in 1975 zijn Nederlandse carrière begon: Groningen. Miller wordt hoofdtrainer van Basketball Academy RTC Noord. Hij krijgt ook de talenten van Donar in de Dutch Talent League onder zijn hoede.

In die laatste functie volgt hij Anjo Mekel op. Mekel en Anne van Dijk keren niet terug bij Donar. Club en betrokkenen onthouden zich van commentaar over het waarom, aldus de site van RTV Noord. Mekel uitte meteen na het kampioenschap forse kritiek over de samenwerking met Donar-coach Erik Braal.

Pete Miller speelde van 1975 tot en met 1978 voor Donar. De ploeg klom onder zijn leiding van de zevende naar de vierde en uiteindelijk de tweede plaats op de ranglijst. In 1978 werd Donar echter in de halve finales van de (eerste) play-offs uitgeschakeld door de latere kampioen Parker Leiden.

Miller keerde in 2008 terug in Nederland om coach van Aris Leeuwarden te worden. De Friezen had hij drie seizoenen onder zijn hoede, waarna hij in Oostenrijk en Duitsland zijn carrière vervolgde (Wels en Chemnitz).

Deel!