Ordane Kanda (Forward Lease Rotterdam) topscorer Dutch Basketball League 2017-2018

Ordane Kanda is in de Dutch Basketball League seizoen 2017-2018 bovenaan geëindigd op de ranglijst van meeste punten gemiddeld per wedstrijd. De guard van Forward Lease Rotterdam volgt Jordan Gregory van Landstede Basketbal Zwolle op als topscorer.

Ordane Kanda is de vierde ‘Rotterdammer’ in zeven jaar tijd die zich laat kronen tot topscorer van de DBL. Zijn voorgangers in de recente voorbije seizoenen waren: Tyrone Sally, Anthony Miles en Yannick Franke.

In 31 wedstrijden maakte Kanda 582 punten, goed voor een gemiddelde van 18.77 punten per wedstrijd. Kanda hield Carrington Love (Zorg en Zekerheid Leiden) met 17.38 en Emile Blackman van Aris Leeuwarden met 17.13 punten gemiddeld per wedstrijd achter zich.

Met 18.77 punten per wedstrijd eindigt de topscorer in de DBL voor het achtste jaar op rij met zijn puntengemiddeld onder de 20. Die ontwikkeling is geheel in lijn met het afnemende aantal punten dat in DBL-duels op de scoreborden wordt geschoten.

Ordane Kanda was in 29 van zijn 31 wedstrijden goed voor scores in dubbele cijfers. In 17 van die 31 wedstrijden was hij bovendien topscorer van Forward Lease Rotterdam. Na afloop van 11 DBL-duels mocht hij zich topscorer van de wedstrijd noemen.

Deel!