Oranje verliest in Wroclaw

De Orange Lions verliezen in Walbrzych de eerste oefeninterland van de 2016-campagne. Nederland blijft tegen de nationale ploeg van Polen op 84-79 steken, maar heeft wel een groot deel van de veertig minuten de leiding in handen. Bondscoach Toon van Helfteren kan slechts zeer mondjesmaat beschikken over de geblesseerde verdediger Mohamed Kherrazi. Bryan Alberts en Charlon Kloof zijn beiden goed voor 10 punten. Adam Waczynski is de topscorer namens Polen met 14 punten.

De wedstrijd heeft een hoog experimenteel karakter. De Poolse bondscoach Mike Taylor brengt niet minder dan 17 spelers binnen de lijnen. Na veertig minuten wordt er bovendien nog een vijfde kwart aan de wedstrijd vastgeplakt. Dat kwart wordt dankzij met name de scores van Yannick Franke (7 punten) door Nederland met 10-13 gewonnen. Over vijf kwarten blijft de balans echter nog steeds op 94-92 in Nederlands nadeel steken.

De eerste veertig minuten worden gerekend als een officiële interland. Het extra vijfde kwart en de eindstand over 50 minuten tellen uiteraard niet mee in de officiële balans.

Scores Oranje: Bryan Alberts 10, Charlon Kloof 10, Yannick Franke 9, Nicolas de Jong 8, Worthy de Jong 8, Thomas Koenis 7, Thomas van der Mars 7, Arvin Slagter 6, Dimeo van der Horst 6, Roeland Schaftenaar 5, Jessey Voorn 3, Mohamed Kherrazi 0

 

Foto: Basketballleague.nl
Foto: Basketballleague.nl
Deel!