Orange Lions winnen voor het eerst sinds 1985 van Hongarije

Nederland is het drielandentoernooi in de Portugese stad Setúbal met een klinkende zege begonnen. De Orange Lions versloegen Hongarije met 88-81. Het was voor het eerst sinds november 1985 (toen onder Vladimir Heger met 76-62 in Zalaegerszeg een WK-kwalificatiewedstrijd werd gewonnen) dat Oranje de Hongaren er onder hield. Met de zege kwam een einde aan acht nederlagen op rij tegen Hongarije. Bovendien maakte het team van Toon van Helfteren een einde aan een reeks van negen nederlagen in de laatste negen interlands..

Worthy de Jong keerde terug als de Nederlandse topscorer. De Jong maakte 17 punten. Ook Mohamed Kherrazi was terug. Hij kon na een rugblessure de verdediging van Nederland aanscherpen.

Gezien het statistisch overwicht van de Orange Lions viel de zege nog tamelijk krap uit. Nederland schoot beter (64 om 56 procent) en Nederland reboundde beduidend beter (26 om 13). Via de kwartstanden 19-20, 45-41 en 68-57 werd een regelmatige overwinning geboekt.

Scores Orange Lions: Worthy de Jong 17, Yannick Franke 13, Charlon Kloof 13, Nicolas de Jong 10, Jessey Voorn 9 Mohamed Kherrazi 8, Thomas van der Mars 8,Roeland Schaftenaar 5, Dimeo van der Horst 3, Arvin Slagter 2, Stefan Mladenovic d.n.p.

 

Worthy de Jong: terug als topscorer (Foto: Christian Aarts)
Worthy de Jong: terug als topscorer (Foto: Christian Aarts)
Deel!