Orange Lions winnen recordwedstrijd met twee gezichten

 

De Orange Lions hebben in Manchester een opmerkelijke 83-71 zege geboekt op Groot-Brittannië. Bij de rust leidde Oranje nog met 56-24. In de wedstrijd met twee gezichten had Nederland de riant voorsprong van 32 punten bij rust vooral te danken aan het tweede kwart. Daarin hield de ploeg van hoofdcoach Toon van Helfteren de Britten op 2 punten, terwijl Nederland zelf met scherp schietend op 27 punten uitkwam.

De Oranje defensie vestigde daarmee een record, want nog nooit in de historie van de Orange Lions had een opponent in één kwart slechts twee punten gemaakt. In 2015 kreeg Nederland tijdens de oefencampagne twee keer 4 punten in één kwart tegen (van de Filipijnen en van Estland), maar twee… Nee, zo bont had geen tegenstander van de Orange Lions het nog gemaakt. Het nieuwe record mocht vooral op het conto van de Nederlandse defensie worden geschreven.

Na de pauze kreeg het duel een volstrekt ander gezicht. Van Helfteren kon al niet beschikken over Nicolas de Jong, maar moest in de tweede helft ook Roeland Schaftenaar met een pijnlijke schouder aan de kant houden. Na afloop kon Oranje over de blessure van Schaftenaar gelukkig melden: ‘Niet ernstig’. Tot overmaat van ramp kreeg Thomas van der Mars een tik op zijn kin. De wond die daardoor ontstond, moest worden gehecht.

Scores Nederland: Worthy de Jong 15, Yannick Franke 14, Thomas Koenis 13, Arvin Slagter 13, Charlon Kloof 12, Thomas van der Mars 6, Mohamed Kherrazi 6, Jessey Voorn 4, Roeland Schaftenaar 0, Dimeo van der Horst 0. Nicolas de Jong en Stefan Mladenovic d.n.p.

 

Cq0WavbW8AAHA4v

Deel!