Orange Lions sluiten de rij in Tbilisi

Geplaagd door blessures en ziekte zijn de Orange Lions in Tbilisi als vierde en laatste geëindigd in de strijd om de Tbilisi City Hall Cup. Oranje verloor ook zijn laatste wedstrijd van Oekraïne: 76-68. Charlon Kloof maakte 19 punten.

Mohamed Kherrazi (rugblessure), Dimeo van der Horst en Thomas Koenis (beiden ziek) waren niet inzetbaar. Kherrazi werd gemist vanwege zijn defensieve stops, Koenis vanwege zijn bijdrage in de rebound. Het zal zelden zijn voorgekomen dat Nederland een 28-0 run van de tegenstander om de oren kreeg. Een 30-17 voorsprong smolt op die manier als sneeuw voor de zon. Bij 30-45 zag Tbilisi er ineens heel anders uit.

Zelden zal Nederland ook evenveel aanvallende als verdedigende rebounds hebben gepakt: 12 om 12. Toch werden de mannen van Van Helfteren niet volledig weggeblazen. Oranje dwong 21 turnovers af en gooide zelf slechts 11 keer de bal weg. Daarmee hield de einduitslag een draaglijk karakter.

Scores Nederland: Charlon Kloof 19, Yannick Franke 14, Thomas van der Mars 11, Bryan Alberts 10, Nicolas de Jong 10, Roeland Schaftenaar 4, Worthy de Jong 0, Jessey Voorn 0, Arvin Slagter 0

 

Trofee Tbilisi

Deel!