Orange Lions onderuit in eerste oefenwedstrijd

Met op papier een van de allersterkste Nederlandse teams ooit zijn de Orange Lions in Botevgrad bij de start van de zomercampagne 2017 meteen tegen een nederlaag aangelopen. Bulgarije was met 80-71 te sterk voor Nederland. Hoofdcoach Toon van Helfteren kon nog niet beschikken over Charlon Kloof, zijn gedroomde spelverdeler. Die plaatste op Instagram een selfie vanuit Suriname waar hij een bezoek aan de dierentuin bracht. Van Helfteren zette – uit zijn team van 13 spelers – Shane Hammink niet in.

De Bulgaren traden aan met een vernieuwde selectie. Coach Lybomir Minchev liet drie spelers hun officiële internationale debuut maken.

De Oranje Leeuwen keken bij de rust al tegen een forse marge aan: 48-36. Dat gat groeide aanvankelijk in het derde kwart, maar werd uiteindelijk toch tot draaglijke proporties teruggebracht. Worthy de Jong was de Nederlandse topscorer met 18 punten. Over de hele wedstrijd schoot Nederland tien procent minder scherp dan de Bulgaren en pakte eveneens 10 rebounds minder.

Deel!