Orange Lions loten Duitsland, Oostenrijk en Denemarken

Op weg naar het EK van 2017 heeft het Nederlands team drie hordes te nemen: Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Dat is de uitkomst van de EK-kwalificatieloting in München. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren speelt de zes kwalificatieduels tussen 31 augustus en 17 september. Oranje moet eerste of tweede in de poule eindigen om voor kwalificatie in aanmerking te (kunnen) komen.

De zeven groepsleiders van de zeven EK-kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks. Van de zeven nummers twee gaan alleen de beste vier. Omdat er zes poules van vier zijn en een poule van drie, worden bij het bepalen van de beste nummers twee de uitslagen van die nummers twee tegen de nummers vier geschrapt.

Die elf ploegen plaatsen zich bij de dertien die al zeker zijn van deelneming. Naast de vier organiserende landen van EuroBasket 2017 (Turkije, Finland, Israël en Roemenië) zijn ook Spanje, Frankrijk, Litouwen, Griekenland, Kroatië, Tsjechië, Italië, Letland en Servië zeker.

De reactie van Toon van Helfteren op de loting van de Orange Lions kan alle kanten op: ‘Het had beter gekund en het had slechter gekund. In principe ben ik tevreden met deze loting.’

 

Worthy de Jong

 

Deel!