Orange Lions in finale prestigieuze Trentino Cup

De Orange Lions spelen op zondag 30 juli in de finale van de strijd om de Trentino Cup. De ploeg van hoofdcoach Toon van Helfteren versloeg op de openingsdag van het prestigieuze Italiaanse voorbereidingsevenement Oekraïne met 70-65. De tegenstander van Oranje komt uit de wedstrijd tussen Italië en Wit-Rusland.

Voor Toon van Helfteren markeerde de zege zijn 45ste overwinning als coach van het Nederlands team. Daarmee is Van Helfteren na 111 interlands nu definitief de All Time Winningest Coach van de Orange Lions. Van Helfteren nam in Trento het record over van de Tsjechoslowaak Vladimir Heger, die het record sinds 1986 in handen had.

Het was voor het eerst in de historie dat Oranje een onderlinge confrontatie met Oekraïne wist te winnen. Alle voorgaande zeven duels werden door Nederland verloren.

Nederland speelde een constante wedstrijd, maar had bij 10-10 een denderdunk van Charlon Kloof nodig om het vertreksein te horen. De voorsprong van 10 punten die in het tweede deel van het eerste kwart werd opgebouwd, kon tot aan het eindsignaal worden vastgehouden.

De Orange Lions vierden de terugkeer van Charlon Kloof in het team. Kloof maakte 11 punten en gaf 6 assists. Nick Oudendag keerde als vervanger van Nicolas de Jong nuttig in de selectie terug met 18 minuten speeltijd, 7 punten en 6 rebounds.

Topscorer en toprebounder was Yannick Franke met 20 punten en 9 rebounds. Franke was een ware plaag voor de Oekraïense defensie. Hij kreeg niet minder dan 8 fouten mee en mocht daardoor 14 vrije worpen nemen. Franke werd uitgeroepen tot Man of the Match. Ook Thomas van der Mars eindigde met 10 punten in de dubbele cijfers. Van der Mars haalde 8 rebounds naar beneden.

Deel!