Opnieuw Great Escape voor Lekdetec

Een 3-1 achterstand in de finaleserie tegen Solar Systemen Grasshoppers Katwijk heeft Lekdetec Batouwe Bemmel er niet van kunnen weerhouden voor de tweede keer in drie jaar de landstitel in de wacht te slepen. De ploeg van interim-coach Anouk Biesters won wedstrijd 7 met 57-46. Loyce (13 punten, 13 rebounds) en Jill Bettonvil (12 punten, 10 rebounds) tekenden allebei voor double-doubles. Karin Kuyt was de topscoorster in de wedstrijd met 14 punten.

Bij de vorige landstitel was een voorsprong van 3-0 in de finale niet voldoende voor Loon Lions Landsmeer om tegen Lekdetec de titel binnen te halen.

Lekdetec won dit seizoen ook de NBB Beker en de Final Four. Alleen de SuperCup kon niet worden bijgezet in de Bemmelse prijzenkast. De ploeg haalde de eindstreep met zijn derde coach: halverwege het seizoen vertrok Hakim Salem om bondscoach van de vrouwen en hoofdcoach van CTO Amsterdam te worden. Zijn opvolger, voormalig Eredivisiescheidsrechter Paul van den Heuvel, werd na twee verloren finaleduels op staande voet ontslagen.

Deel!