Oostenrijk wint, Nederland gekwalificeerd

Zonder zelf in actie te komen hebben de Orange Lions zich geplaatst voor de eerste ronde van de WK-kwalificatie. Oranje dankte de plaatsing aan de 97-63 zege die Oostenrijk in Schwechat boekte op Albanië. Door dat resultaat eindigt Albanië als derde in de poule.

De Oostenrijkers lieten er – anders dan Nederland in de thuiswedstrijd tegen Albanië – bepaald geen gras over groeien. Al na 10 minuten speelde Oostenrijk een  gewonnen wedstrijd (33-19). Weliswaar toonden de Albanezen onder aanvoering van Michael Moser nog enige veerkracht in het tweede kwart (48-37 bij rust), maar via 76-51 werd Albanië uiteindelijk met 97-63 het Multiversum uit geblazen.

Rasid Mahalbasic was aan de kant van Oostenrijk de voornaamste scorer met 25 punten. Mahalbasic haalde ook nog eens 9 rebounds naar beneden. De Oostenrijkers schoten met scherp: 30 op 43 tweepunters.

Michael Moser maakte 20 punten voor Albanië.

Nederland speelt woensdag in Amsterdam tegen Oostenrijk en reist vervolgens voor de laatste groepswedstrijd af naar Tirana. In november starten de nieuwe ‘windows’ in het kader van de eerste ronde van de WK-kwalificatie. Het WK wordt in 2019 in China gehouden.

Deel!