Onwaarschijnlijke off-day Donar

In Den Bosch houdt EiffelTowers genadeloos huis. GasTerra Flames verliest met niet mis te verstane cijfers: 92-44!!! De thuisclub dankt de zege vooral aan een gru-we-lijk tweede kwart van Donar. Daarin maakt EiffelTowers 35 punten en GasTerra (of beter gezegd: Sergio de Randamie vanaf de vrije worplijn) slechts… drie (3)!

Toch is het niet de meest bedroevende prestatie van de Groningers sinds de invoering van de speeltijd in vier kwarten. Op 18 oktober 2003 presteerde Donar nog slechter. Toen werden in het competitieduel in en tegen Rotterdam in het vierde kwart door de Groningers slechts 2 punten gemaakt…

De 32 punten achterstand bij rust is overigens wel de grootste negatieve marge voor Donar sinds het seizoen 2000-2001. Geen wonder dat Ivica Skelin zich in de rust niet in de kleedkamer vertoont. ‘Zinloos’ zal aan ieder woord van de Groninger coach blijven kleven.

Na het derde kwart wordt de Groninger blamage met de cijfers 72-29 geschreven. Die 29 punten van Donar na drie kwarten is ook al een evenaring van een diepterecord, dat sinds 2011 (eerste ronde FIBA EuroCup tegen Aris Saloniki) stond.

De laatste keer dat Donar in de competitie tegen zo’n ontluisterende nederlaag opliep, dateert van exact 21 jaar geleden. Op 19 maart 1992 verloren de Groningers onder de naam VGNN in Den Helder met 114-64 van Commodore Noordkop.

EiffelTowers doet voor de stand op de ranglijst dubbel goede zaken, want in Weert stunt Stepco door met 84-73 van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen.

Deel!