NBB niet verder met bondscoach Remy de Wit

De Nederlandse Basketball Bond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands vrouwenteam. De NBB neemt na afloop van de huidige samenwerking afscheid van Remy de Wit. Die samenwerking met De Wit loopt op 31 december 2016 af. Voor die datum wil de NBB al opvolger hebben.

De NBB geeft in een persbericht aan op zoek te zijn naar een fulltime bondscoach in combinatie met CTO Amsterdam. Voor een fulltime dienstverband is De Wit niet beschikbaar. Wel zal hij het nieuwe CTO-seizoen opstarten en de twee EK-kwalificatieduels van het Nederlands vrouwenteam in november, uit tegen Frankrijk en thuis tegen Estland. Die laatste wedstrijd – op 23 november – markeert het einde van de periode van De Wit als bondscoach.

In 2014 stuurde de NBB Meindert van Veen weg als bondscoach – zeer tegen de zin van de internationals. Van Veen zou te oud zijn. Van Veen werd in 2015 als bondscoach opgevolgd door Remy de Wit. Van Veen had op dat moment bijna 30 jaar de leiding over Oranje in handen gehad. Ruim een jaar na het ontslag van Meindert van Veen moet de NBB dus alweer op zoek naar een nieuwe bondscoach.

 

Bondsdirecteur Frank Berteling drukt de hand van Remy de Wit (Foto: Nederlandse Basketball Bond)
Bondsdirecteur Frank Berteling drukt de hand van Remy de Wit (Foto: Nederlandse Basketball Bond)
Deel!