Limburgse impasse mogelijk funest voor DBL-perspectief Weert

Weert Actueel meldt dat de samenwerking tussen Basketball Acedemie Limburg en BS Weert is gestaakt. Komend seizoen zou Weert onder het vaandel van de BAL zijn eredivisieschap continueren, maar BSW heeft nu alle activiteiten stilgelegd.

De impasse leidde vorige maand al tot het opstappen van interim-voorzitter Bernard Padberg. Volgens de publicatie in Weert Actueel wil het enig overgebleven bestuurslid van BS Weert niet solo de verantwoordelijkheid dragen over de toekomst van Weert in de Dutch Basketball League. Basketball Academie Limburg laat in het artikel weten best met een Heren 1-team te willen uitbreiden, maar dat dit (financieel) niet ten koste mag gaan van de jeugdopleiding. Daarmee lijkt – zo concludeert Weert Actueel – het einde van BS Weert in de Eredivisie in zicht.

Weert debuteerde onder de naam ‘Coveco’ in 1982 in de Eredivisie. De afgelopen 35 seizoenen maakte BS Weert onafgebroken deel uit van de Eredivisie. In 1994 vierde de ploeg het landskampioenschap. BS Weert dreef decennialang op de bestuurlijke inbreng van Henk Konings, Wim Caris en Paul Stokbroeks.

Deel!