Leiden sterkste in kraker; Rotterdam wint voor Wiel

De kraker in de Dutch Basketball League tussen Zorg en Zekerheid Leiden en EiffelTowers Den Bosch is verrassend met 80-70 gewonnen door de thuisclub. De Leidenaars moesten Arvin Slagter en Patrick Hilliman door blessures missen.

De Vijf Meihal was stijf uitverkocht. De bliksemactie waarmee mensen voor vijf euro de live stream in het Leidse Holiday Inn hotel konden bekijken, werd echter afgelast. Er waren slechts zeven kaartjes verkocht. Die zeven fans werden alsnog in de vijf Meihal toegelaten…

De topper in de Eredivisie werd ontsierd door het uiterst matig optreden van het arbitrale trio Van den Heuvel, Zegwaard en Kuut. Vooral Paul van den Heuvel trachtte de show te stelen door zichzelf belangrijker te maken dan de wedstrijd. Joske Kuut probeerde haar falende fluiten te verbloemen door ten onrechte te strooien met technisch en onsportieve fouten. Alleen Michel Zegwaard haalde met de hakken over de sloot een voldoende.

GasTerra-coach Ivica Skelin en de Groninger technisch directeur Martin de Vries bekeken het duel vanaf de tribunes.

Rotterdam Basketball College pakte in eigen huis tegen Matrixx Magixx Wijchen zijn tweede zege van het seizoen. De 82-72 overwinning werd opgedragen aan coach Randy Wiel, die nog steeds in een Nijmeegs ziekenhuis in coma wordt gehouden, nadat hij er donderdagavond met hartritmestoornissen werd opgenomen. Arjan de Bruyn zat voor het eerst als hoofdcoach op de bank. Hij werd geassisteerd door Mladen Filipan.

Regulier was de 88-66 overwinning van Den Helder Kings op BC Apollo.

Deel!