Leiden ongeslagen door play-offs en kampioen

Voor het eerst in de historie van de lange uitvoering van de play-offs wordt een ploeg ongeslagen kampioen. Zorg en Zekerheid Leiden viert na een 59-65 zege in en tegen Leeuwarden de derde titel in de clubgeschiedenis. Leiden wint onder de bezielende leiding van Toon van Helfteren tien wedstrijden op rij in de play-offs. Het landskampioenschap gaat vooral naar de ploeg met het sterkste blok Nederlandse spelers.

Van Helfteren speelt in het slot van het duel illustratief met een volledig Nederlandse ploeg: Arvin Slagter, Worthy de Jong, Sean Cunningham, Patrick Hilliman en Mohamed Kherrazi. Ook illustratief zijn de Leidse dubbele cijfers: drie keer en drie keer van een Nederlandse speler – Arvin Slagter 23 punten, Worthy de Jong 12 en Patrick Hilliman 10.

Twee van de vier Friese Amerikanen spelen opnieuw een bedroevend slechte wedstrijd, Jerrell Williams (6 punten) en David Michaels (2 punten) dragen vooral fouten bij aan de Leeuwarder onmacht om een gedegen voorsprong tot het eind toe vast te houden.

Het breekpunt ligt in het derde kwart, wanneer Leiden opnieuw in de serie van een 39-32 achterstand terug komt tot zelfs een 39-44 voorsprong. De laatste oplevingen/oprispingen van Aris (45-44 en 57-60) worden rustig en vakkundig vanaf de vrije worplijn gepareerd: 46-55 en uiteindelijk 59-65.

Deel!