Leiden kiest opnieuw voor een Belg

Zorg en Zekerheid Leiden zal voor het derde jaar op rij geleid worden door een Belgische coach. De Leidse club, die de afgelopen twee seizoenen bitter weinig sportief plezier beleefde aan Eddy Casteels, gaat nu voor één seizoen in zee met Paul Vervaeck en passeert daarmee capabele Nederlandse kandidaten. Na het voortdurend falend beleid in het aantrekken van buitenlandse versterkingen neemt de Leidse club opnieuw een grote gok. Vervaeck staat bepaald niet te boek als een kampioenenmaker en heeft evenmin een daverende reputatie in het werken met jeugd, terwijl Leiden juist op die twee gebieden hunkert naar kwaliteit.

Paul Vervaeck coachte al eerder in Nederland. In het seizoen 2004-2005 stond hij aan het hoofd hij Cape Holland Den Helder en loodste de Noord-Hollanders naar een kleurloze zesde plek. Een seizoen later kwam er een abrupt einde aan zijn Nederlandse avontuur, toen de Helderse club het tijdens het seizoen financieel niet langer kon bolwerken.

In 2001 werd Paul Vervaeck nog uitgeroepen tot Coach van het jaar in België, maar zijn reputatie was al enige tijd danig tanende. Dat maakt het dubbel zo betreurenswaardig dat Leiden categorisch weigert Nederlands coach-talent een kans te geven.

 

Foto: ZZ Leiden
Foto: ZZ Leiden
Deel!