Kees Akerboom Trofee voor Mike Miklusak van New Heroes Den Bosch

De Kees Akerboom Trofee is terug in Den Bosch. De symbolische onderscheiding voor de beste driepuntschutter in de Dutch Basketball League gaat in het seizoen 2017-2018 naar Mike Miklusak. De Amerikaanse schutter van New Heroes Den Bosch finishte op 37 punten, 5 meer dan Jordan Gregory van Landstede Zwolle en 10 meer dan Brandyn Curry van Donar Groningen.

Vorig jaar won Lance Jeter van Donar Groningen de Kees Akerboom Trofee. De twee jaren daarvoor was de prijs telkens voor Kees Akerboom junior, zoon van de beste Nederlandse schutter aller tijden naar wie de prijs is vernoemd. Kees Akerboom junior is bovendien recordhouder: hij won het klassement al 5 keer.

Miklusak is de zevende Bosschenaar die op de lijst met winnaars wordt bijgeschreven. In 32 wedstrijden schoot hij 78 van zijn 197 driepuntspogingen raak.

De prijs wordt berekend volgens een formule die ooit – als eerbetoon aan Kees Akerboom senior – bij de Haarlem Basketball Week is bedacht: het aantal rake driepunters vermenigvuldigd met 3 en vervolgens verminderd met het aantal driepuntspogingen.

De hoogste score die met deze formule ooit werd bereikt, staat op naam van Kees Akerboom junior: hij kwam in het seizoen 2008-2009 tot een puntentotaal van 82.

Deel!