Kees Akerboom Trofee voor Arvin Slagter

De Kees Akerboom Trofee is voor Zorg en Zekerheid Leiden-speler Arvin Slagter.

Slagter schoot in de voorbije competitie in 34 wedstrijden 67 van zijn 153 driepunters raak, goed voor een score van 48 punten in het klassement om de Kees Akerboom Trofee.

De score voor de Kees Akerboom Trofee wordt berekend volgens de volgende formule:
score = (3 x driepunters raak) – driepunters gemist

Ties Theeuwkens van GasTerra Flames Groningen eindigde als tweede in het klassement met een score van 46 punten, Thijs Vermeulen van Matrixx Magixx Wijchen werd derde met 40 punten.

Arvin Slagter is de opvolger van Kees Akerboom junior die de prijs vorig jaar voor de derde keer in de wacht sleepte. Met die drie eerste plekken heeft Akerboom junior de Kees Akerboom Trofee het meest gewonnen. Zijn club Den Bosch voert met vier zeges (3 keer Kees Akerboom en 1 keer Travis Young) eveneens de ranglijst van clubs aan.

Slagter is de tweede speler van Leiden die de Kees Akerboom Trofee wint. In 2010 ging de prijs naar Danny Gibson.

Oorspronkelijk werd de Kees Akerboom Trofee in het leven geroepen tijdens de Haarlem Basketball Week en kreeg meteen een vertaling in de Nederlandse competitie. De eerste Kees Akerboom Trofee werd in 2001 in de wacht gesleept door Omar Sneed van Vanilla BS Weert.

De prijs is helaas de afgelopen jaren verwaterd. Er wordt geen blijk van waardering meer overhandigd aan de winnende speler. Het klassement daarentegen wordt ieder jaar bijgehouden, zowel voor de competitie als voor de play-offs.

Deel!