Kees Akerboom tekent voor drie jaar in Den Bosch

Gisteren repte hij op de training van het Nederlands team gekscherend nog over “ik ben al een ouwe man”, vandaag maakt SPM Shoeters op de website van de club bekend dat Kees Akerboom junior voor drie seizoenen heeft bijgetekend. Akerboom – die de oudste is in de selectie van bondscoach Toon van Helfteren – debuteerde in het seizoen 2002-2003 in de eredivisie bij Den Bosch.

Maar de sleet zit nog lang niet op zijn spel. ‘Kleine Kees’ is onbetwistbaar een van de topspelers in de Dutch Basketball League. Hij speel de van 2004 tot 2006 in Groningen en gaat derhalve komend seizoen zijn tiende seizoen bij Den Bosch in.

Akerboom won twee landstitels en was daarnaast vier keer play-offsfinalist. Drie keer won hij de nationale beker, terwijl hij in totaal 5 keer in de finale stond. In het seizoen 2002-2003 werd hij uitgeroepen tot Rookie van het jaar. Een seizoen later was hij al uitgegroeid tot de Meest waardevolle speler van de eredivisie onder 23 jaar.

In het seizoen 2007-2008 won hij de Kees Akerboom Trofee – vernoemd naar zijn illustere vader – als beste driepuntschutter. In de twee daarop volgende seizoenen werd hij verkozen in het All Star Team.

Akerboom junior speelde 7 keer in de All Star Game. In 2010 werd hij met een score van 22 punten uitgeroepen tot MVP van de All Star Game. Tijdens de All Star Gala’s won hij in 2008 en 2009 de 3-Point Contest. In het seizoen 2006-2007 won Kees Akerboom met Den Bosch de Haarlem Basketball Week.

Met recht een Groot Speler dus, die heeft bijgetekend bij SPM Shoeters!

Deel!