Journey-man Nick Oudendag naar Zwolle

Zwolle stond nog niet op zijn lijst van clubs en dus gaat Nick Oudendag komend seizoen met Landstede Basketball de zoveelste werkgever aan zijn palmares toevoegen. Afgelopen seizoen kwam Oudendag uit voor Batouwe. Nick Oudendag is de enige speler in de historie van het Nederlands basketball die ooit in één seizoen voor drie verschillende eredivisieploegen uitkwam.

In Nederland speelde hij sinds zijn debuut in 2004-2005 bij Cape Holland Den Helder voor Omniworld Almere, Matrixx Magixx Nijmegen en Wijchen, Challenge Sports Rotterdam en Batauwe Bemmel. Buiten Nederland is de lijst nog uitgebreider: Antwerp Giants (België), ETB Wohnbau Baskets (Duitsland), Aurore de Vitré (Frankrijk), BC Igokea Akelsandrovac (Bosnië & Herzegovina), La Bruixa d’Or (Spanje) en Floriana (Malta).

Bij de bekendmaking van het aantrekken van de center geeft manager Adriaan van Bergen de nieuwe ambities van Oudendag aan. Van Bergen: ‘Nick brengt naast zijn ervaring ook gretigheid mee. Hij wil zich terug knokken in het Nederlands team. Het zou een win-winsituatie zijn als hem dat lukt.’

 

Nick Oudendag
Nick Oudendag (Foto: Christian Aarts)
Deel!