Jeugdploegen kunnen de mouwen opstropen

In Munchen is geloot voor alle FIBA-toernooien die voor komende zomer op de kalender staan. De Orange Angels VU20 hebben Frankrijk, Letland en Griekenland geloot als tegenstanders in groep C bij het EK in de A-divisie, dat van 9 tot en met 17 juli in Portugal (Matosinhos) wordt gehouden. De Angels verdedigen daar hun derde plaats die ze in 2015 veroverden, waarmee ze als eerste nationale (valide) team uit Nederland ooit een medaille op een EK pakten.

Voor de Orange Angels VU18 kwamen Slowakije, Letland en Tsjechië uit de hoge hoed als opponenten in groep A. Zij spelen hun EK in de A-divisie van 23 t/m 31 juli in Hongarije. De Oranje Angels VU16 gaan bij het EK in B-divisie proberen weer terug te keren naar het hoogste Europese niveau. Van 5 tot en met 14 augustus  treffen zij  in de Roemeense stad Oradea in de groep A Estland, Slovenië, Israël, Oostenrijk en Cyprus als tegenstanders.

De Orange Lions MU20 nemen het op het EK in de B-divisie in de groepsfase op tegen Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Albanië en Kosovo. Dit EK vindt van 15 tot en met 24 juli plaats in het Griekse Halkida. Op het EK in de B-Divisie voor MU18-teams spelen de Orange Lions MU18 in de groepsfase tegen Denemarken, Tsjechië, Luxemburg en Estland. Het toernooi wordt van 29 juli tot en met 7 augustus afgewerkt in Skopje in Macedonië. In de leeftijdsklasse U16 spelen de Orange Lions MU16 ook op het EK in de B-divisie. De tegenstanders zijn Luxemburg, Denemarken, Portugal, Wit-Rusland en Rusland. Plaats van handeling is Sofia in Bulgarije. Het EK loopt van 11 tot en met 20 augustus.

 

Loting

Deel!