Henk Norel bedankt opnieuw voor Oranje

Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Henk Norel bedankt voor het Nederlands Team. Norel nam eerder al eens een pauze, maar het afscheid is nu definitief. De center zegt al zijn energie en rust nodig te hebben om actief te kunnen blijven in de Spaanse competitie, waar hij speelt voor Gipuzkoa Basket uit Donostia, ook wel San Sebastian.

Norel haakte ook in de zomer van 2016 al eens af, maar stond een jaar later toch weer binnen de lijnen als zeer belangrijke pion in het team van Toon van Helfteren.

De teller blijft voor Henk Norel op 79 interlands staan. Hij maakte daarin 895 punten, goed voor een gemiddelde van 11,33 punten per wedstrijd. In 44 van zijn 79 interlands eindigde Norel in de dubbele cijfers. Met Henk Norel in de ploeg won Nederland 38 keer.

Op 24 augustus 2006 maakte Henk Norel onder bondscoach Marco van den Berg in Alkmaar zijn officiële debuut als international in de wedstrijd tegen IJsland. De uitwedstrijd tegen Roemenië van 26 november 2017 gaat in de boeken als laatste interland van Norel. Op 14 augustus 2010 maakte hij in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg 34 punten: zijn hoogste score als Orange Lion.

De Orange Lions spelen op 28 juni en 1 juli in Groningen tegen Roemenië en Italië de laatste twee kwalificatiewedstrijden uit de eerste groepsfase voor het WK van 2019. Het gemis van een sterke, internationaal gelauwerde center als Henk Norel zal zich dan vast al laten voelen.

Deel!