Gronings publiek kan Donar naar halve finales helpen

Het publiek van Donar wacht volgende week de schone taak om de Groningers naar de halve finale van de strijd om de FIBA Europe Cup te schreeuwen. Donar verschafte zich in het Montenegrijnse Bar tegen Mornar Bar een kansrijke uitgangspositie door met klein verschil te verliezen: 73-67. Drago Pasalic was de Groningse topscorer met 15 punten.

De Montenegrijnen slaagden er aanvankelijk in de eerste confrontatie redelijk in Donar in de tang te nemen (18-10 na het eerste kwart), maar ondanks de defensieve druk brak het team van Erik Braal nimmer. Bar nam vanaf de start het heft in handen, maar werd in het tweede kwart – waarin Donar maar liefst 30 punten maakte – bijkans overlopen door de Groningers.

Pas in het laatste kwart namen de Montenegrijnen in een matig gevulde hal puntje voor puntje afstand van Donar, dat zijn schotprestatie (11 uit 17) vanaf de vrije worplijn zeker zal betreuren. Met de uiteindelijke nederlaag van 6 punten hebben de Groningers echter overtuigend aangetoond het niveau in de kwartfinales prima aan te kunnen. Een bomvol Martiniplaza kan als zesde man Donar precies dat zetje geven om volgende week door te stoten tot de laatste vier in de vierde Europa Cupcompetitie.

Deel!