Groningen – Leiden vrijdag met historisch tintje

De wedstrijd komende vrijdag tussen GasTerra Flames Groningen en Zorg en Zekerheid Leiden wordt er een met een historisch tintje. Het is het 250ste halve finaleduel in de historie van de play-offs.

Grappig genoeg speelden Groningen en Leiden ook tegen elkaar in het allereerste duel in de halve finales van de play-offs ooit. Op 29 april 1978 veegde Parker Leiden tegen alle verwachtingen in Nationale Nederlanden Donar met 75-116 uit de Martinihal.

Gelijktijdig werd destijds in de uitverkochte Bossche Vinkenkamp de confrontatie tussen Falcon Jeans en Tripper Jeans uit Delft afgewerkt. Die wedstrijd ging dankzij 31 punten van Kees Akerboom met 115-112 naar de thuisclub. Parker Leiden zou uiteindelijk in het Rotterdamse Ahoy de landstitel tegen Tripper Jeans Delft veilig stellen.

In de 249 halve finalewedstrijden die er tot dusver zijn afgewerkt is de zege 165 keer naar de ploeg met het thuisvoordeel gegaan; 84 keer wonnen de bezoekers. Er werden tot nog toe 39311 punten gemaakt in de halve finales van de play-offs.

Deel!