Geen spanning in kwartfinales play-offs

De wedstrijden in de kwartfinales van de play-offs tonen aan dat de zoveelste wijziging in de opzet van de play-offs een farce is. Spanning ontbreekt ten enen male. De lege plekken op de tribunes zijn het bewijs dat de FEB het andermaal fout heeft.

Den Helder, Weert en Wijchen zijn thuis tegen hun respectieve tegenstanders Groningen, Den Bosch en Leiden wederom kansloos. Kings verliest met 57-70 van GasTerra Falmes, Stepco BSW gaat nota bene met 65-90 onderuit tegen EiffelTowers, en Matrixx Magixx blijft tegen Zorg en Zekerheid steken op een schamele 54-67.

De “zoveelste wijziging” betreft overigens maar liefst de twaalfde verandering in de 36 jaar dat de play-offs in Nederland worden verspeeld. De afgelopen zeven seizoenen werd de opzet van de play-offs maar liefst vier keer aangepast (!!!), met als exponent van ultieme domheid het krankzinnige poulesysteem van vorig seizoen.

Nog één keer uitleggen? Nummer 1 tegen nummer 4, nummer 2 tegen nummer 3 en de winnaars tegen elkaar in de finale. Zo simpel kan het zijn. Hoeft geen FEB-bestuurder ooit nog aan te tornen…

Deel!