Erfenis laat weinig ruimte voor Den Bosch

Vlot na de mededeling dat Den Bosch ook in het komend seizoen in de Dutch Basketball League kan uitkomen, staat de ploeg voor het seizoen 2016-2017 al meer dan in de grondverf. Op de site van de club worden negen weinig verrassende namen genoemd. Alleen de terugkeer van Vincent Nguyen – die afgelopen seizoen in België voor Gembo BBC uitkwam – is opmerkelijk. Aanvoerder Kees Akerboom blijft, ondanks interesse van andere clubs, behouden voor het basketball in Brabant.

Duidelijk is dat Den Bosch zich door het recente financiële beleid weinig bokkensprongen kan veroorloven. Met Stefan Wessels wordt nog onderhandeld over een verlengd verblijf in de Maaspoort. Het eventueel vastleggen van Wessels zou de teller op tien spelers plaatsen.

Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer hebben beiden voor 2016-2017 nog een doorlopend contract. Ralf de Pagter, Pim de Vries en Frerik Adriaans hebben alle drie voor één seizoen bijgetekend.Irfan Ramovic (die al in de hoofdmacht speelde) en Wietze Nossek mogen als bankspelers ervaring opdoen. Beide talenten werden afgelopen seizoen kampioen in de DTL.

 

Foto: Website Shoeters Den Bosch
Foto: Website Shoeters Den Bosch
Deel!