EK 2015 in vier landen

FIBA Europe wijst de organisatie van het Europees kampioenschap in 2015 toe aan vier landen. De voorrondes zullen worden gespeeld in Zagreb (Kroatië), Montpellier (Frankrijk), Berlijn (Duitsland) en Riga (Letland). De finaleronde is eveneens toegewezen aan Frankrijk, dat in Lille een hal met een capaciteit van 27.000 toeschouwers (Stade Pierre Mauroy) beschikbaar heeft voor EuroBasket 2015.
Het EK van 2015 wordt van 5 tot en met 20 september 2015 verspeeld. In welke voorrondeplaats Nederland gaat spelen, is nog niet bekend. Saillant detail is wel dat Zagreb de plaats was waar Oranje 25 jaar geleden voor het laatst aan een A-EK deelnam. In 1983 eindigde Nederland als vierde op het EK, de hoogste klassering van Oranje. Dat Europees kampioenschap werd ook in Frankrijk gespeeld (in Limoges, Caen en Nantes).

FIBA Europe had in totaal 16 belangstellenden om (een deel van) de organisatie van EuroBasket 2015 van Oekraïne over te nemen. Uiteindelijk deden acht landen een daadwerkelijk bid. Voor de stemming trok Turkije zich als organisator volledig terug. Polen en Kroatië trokken hun bid voor de finaleronde in, waardoor Frankrijk als enige gegadigde voor de organisatie van de finaleronde overbleef.

Deel!