Einde aan onzekerheid nabij voor personeel NBB

Het personeel van de Nederlandse Basketball Bond krijgt morgen te horen welke consequenties de bestuurlijke wanorde en financiële chaos onder voorzitterschap van Francisca Ravestein heeft voor de personele bezetting van het bondsbureau. Het personeel in vaste dienst is gesommeerd morgen in het Huis van de Sport in Nieuwegein aanwezig te zijn, om in persoonlijke gesprekken te vernemen hoe de reorganisatie voor ieder afzonderlijk uit zal pakken.

Daarmee komt in ieder geval een einde aan een lange periode van verlammende onzekerheid voor het personeel van het bondsbureau.

Het blijft opmerkelijk en onwaarschijnlijk zuur voor de betrokkenen dat kennelijk de bezem door het personeelsbestand moet, terwijl de voorzitter onder wiens verantwoordelijkheid de NBB financieel gierend uit de bocht is gevlogen vrolijk op haar stoel blijft zitten en daar van de ALV mag blijven zitten.

Het is bovendien te hopen dat de capabele nieuwe bondsdirecteur Frank Berteling een slagvaardige organisatie overhoudt met medewerkers met de juiste competenties voor de cruciale kernactiviteiten van de NBB. Het acteren van het huidige NBB-bestuur in ogenschouw nemend, moet echter worden gevreesd dat de bijltjesdag van morgen voor het bondsbureau op een dubbele nekslag uitdraait.

Deel!