Dunk Contest anti-climax op All Star Gala

DeJuan Wrights van EiffelTowers Den Bosch wint op het All Star Gala in Den Helder de Dunk Contest. Wright krijst in de finale de perfecte score van 40, een punt meer dan Vincent van Sliedregt.

Van de aangekondigde zes denkers komen er slechts drie in actie. Jeroen van der List, Ross Bekkering en Jamal Boykin zeggen om verschillende redenen af voor de competitie.

Eerder in de week publiceerde de FEB de regels voor de onderdelen van het All Star Gala. Sterker nog: het publiek kreeg de volledige officiële reglementen niet eens te zien, die waren voorbehouden voor de organisatie. Nee, een samenvatting, dat was voldoende voor Jan met de Pet.

En stond daar bij het dunken niet dat er drie of vijf juryleden zouden zijn? In Den Helder zijn het er… vier! Omdat het hoogste cijfers een 10 was, werd ook nog omstandig uitgelegd dat de hoogste score 30 of 50 punten was. Inderdaad: dat had niemand op de tribune in Den Helder zonder zakjapanner gekund. en dus won Wright met… 40 punten!

En stond er ook niet dat iedere deelnemer anderhalve minuut kreeg om zijn beste dunk te laten zien? In Den Helder verzint de eerste de beste onbenul echter dat iedereen (nou ja, zoveel dunkers waren er ook weer niet…) twee keer mag dunken.

Tsja, waar maak je dan regels voor???

Tip voor volgend jaar: doe het goed of doe het niet!

Deel!