Donar – zonder scherpte – door naar volgende ronde FIBA Europe Cup

Donar speelt op 20 december in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup en mag Europees overwinteren. De Groningers versloegen in eigen huis Antwerp Giants na verlenging met 84-82. De winnende score werd binnengetikt door Drago Pasalic. Man van de wedstrijd was echter Arvin Slagter, die met hard werken, hard verdedigen en slim spelen Donar de weg wees. Brandyn Curry finishte met 19 punten als topscorer.

De Groningers ontbeerden in de apotheose van de eerste ronde scherpte. Vooral in de afronding liet Donar steken vallen. Gemiste vrije worpen en gemiste open lay-ups leken Donar op te gaan breken, maar telkens herpakte de ploeg van coach Erik Braal zich. Arvin Slagter gaf telkens het goede voorbeeld. Het was – na een slepende blessure – zijn eerste optreden dit seizoen voor Donar in de FIBA Europe Cup.

Donar schoot zijn tweepunters tegen het bedenkelijke percentage van 32 procent en liet 9 van de 28 vrije worpen onbenut. Bovendien pakten de Belgen 46 rebounds tegenover Donar 39. Maar vooral de vechtersmentaliteit van de Groningers zorgde er uiteindelijk toch voor dat de zege in Groningen bleef.

De Belgen werden verplicht een zware wissel op hun starters te trekken, daar waar Donar meer inbreng vanaf de bank kreeg. In de laatste seconden van de wedstrijd brak de vijfde fout van center Dudzinski Antwerp lelijk op. Het duidelijke reboundoverwicht van de Belgen viel in de cruciale fase weg. Slagter profiteerde spectaculair door een gemist schot in de handen van Curry te tikken, die vervolgens gedurfd Pasalic onder de ring aanspeelde. Pasalic miste van dichtbij, maar herstelde zich onmiddellijk door de bal attent binnen te tippen.

Het laatste balbezit van de Belgen resulteerde in miscommunicatie, chaos en – nog veel belangrijker – een pudding van Lee, de gangmaker die in de tweede helft geblesseerd was geraakt. Door de tip-in van Pasalic bereikte Donar met de hakken over de sloot de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Daarin werkt het opnieuw zes Europese wedstrijden af. Donar speelt in groep L tegen Keravnos (Cyprus), U-BT Cluj-Napoca (Roemenië) en; Belfius Mons-Hainaut (België)

Deel!