Donar wint NBB Beker in eenzijdige finale

In de prijzenkast van Donar kan zo langzamerhand een vaste plek voor de NBB Beker worden ingeruimd. Donar won voor de vierde keer in vijf jaar tijd en voor de zesde keer in de clubhistorie de NBB Beker door Zorg en Zekerheid Leiden met 87-71 te verslaan. Brandyn Curry speelde – met name in het eerste kwart – weergaloos en ging de Groningers voor met 26 punten en 6 uit 10 vanachter de driepuntslijn.

Met zes NBB Bekers zijn de Groningers nog één beker verwijderd van het recordaantal van zeven, dat prijkt in de prijzenkast van Den Bosch.

Van een wedstrijd was bijna veertig minuten lang geen sprake. Bij 5-6 deed Leiden voor het laatst mee in de finale. Plankgas liep Donar met een ongeëvenaarde schotselectie in de eerste tien minuten naar een voorsprong van maar liefst 38-21. De Leidenaars werden op alle fronten genadeloos afgetroefd, vooral in de rebound (45 om 27 in Gronings voordeel) en in de controle (13 om 22 turnovers).

De wedstrijd werd vanaf 14.00 uur live uitgezonden door de NOS, maar om 14.05 uur was van een wedstrijd al geen sprake meer. Via 38-21 (Brandon Curry maakte 18 punten in het eerste kwart), 54-34 en 74-51 werd het 87-71. De eenzijdige vertoning werd alleen in de slotfase opgeschrikt door een opstootje tussen de twee voormalige Leidse ploeggenoten Mohamed Kherrazi en Sean Cunningham. Beiden mochten de kleedkamer opzoeken.

Deel!